четвртак, 16. јануар 2014.

Nakit koji naglašava odevne kombinacije

U vremenu kada važi "više je manje", a svaki komad nakita treba da pošalje neku poruku, ja biram glomazne komade koji su priča sama za sebe.

Jarke boje

Kombinacija toplih boja
U letnjem periodu su jarke tople boje najbolji način da obogatite svoju odevnu kombinaciju.
Na svadbi svoje sestre, nosila sam običnu belu majicu na bretele, kratku suknju i Aldo cipele u jakim ružičastim i ciklama nijansama.
Šminka je tom prilikom bila osnovna, namenjena prikrivanju nedostataka i dovoljno postojana da izdrži ceo dan i veče (toliko smo vremena proveli na venčanju).
Dakle, kad naglasak  nije na šminci ni haljini, dopunite odevnu kombinaciju nakitom!
(Zanemarite torbu, u tom trenutku se nalazila kod mene).
Narukvice su bile pokušaj da se isprati ogrlica, ali se ovde na fotografiji ne vide boje koje se nalaze na njima.

Još jedna stvar je vrlo važna: komadi nakita koje nosite mogu biti vrlo pristupačni. Ako ste kao ja, često menjate odevne kombinacije, volite da istražujete različite stilove i kombinujete boje i oblike, onda pretpostavljam da često imate dilemu: "Šta da obučem?" ili "Nemam šta da obučem" kada pogledate svoj garderober.
Tako jedna prilično dnevna varijanta koju čine majica i suknja sa visokim štiklama, može biti samo bogatija za jedan komad nakita kakva je ova ogrlica.

Udobnost na prvom mestu
Još jedna važna stvar o kojoj uvek vodim računa je udobnost. Greška kod kupovine ove ogrlice je bila ta što su ivice bile prilično oštre, pa sam nakon celodnevnog nošenja imala ogrebotine na grudima (kako su padale ivice kamenja). Kada birate i kupujete komade nakita - ako je to bižuterija, proverite da li ste alergične na nešto, da li komadi nakita ostavljaju boju, da li korodiraju/rđaju ili tamne...
Takođe, proverite i kopču (da li se otvara lako ili teško), da li otpadaju šrafići sa minđuša, ukoliko su karike, da li se otkopčavaju, da li se viseće minđuše izvlače pod težinom i slično...

Bling bling

Drugi primer koji vam mogu ponuditi je kombinacija ogrlice i narukvice prevučene zlatnim premazom.

Ogrlicu sam naručila od Ane Radulović, dizajnerke nakita čiji unikatni komadi mogu biti deo vaše kolekcije. Nakit sam našla na društvenoj mreži Facebook, naručila i dobila kurirskom službom u roku od nekoliko dana.
Obučete sigurnu crnu kombinaciju, ali shvatite da je suviše mračna? Stavite ogrlicu i narukvicu koji će privlačiti pažnju sami po sebi. Ne treba vam ništa više, spremne ste za izlazak!
Šminka može pratiti ovakvu kombinaciju, pa na oči možete staviti samo crni liner, a na usne ruž crveni karmin...

Nadam se da su ovi predlozi i vama dali inspiraciju? Ako imate predlog ili pitanje, možete ostaviti komentar odmah ispod teksta, potrudiću se da odgovorim što pre!





Нема коментара:

Постави коментар