понедељак, 20. јануар 2014.

"Plavuše se bolje zabavljaju" ili svetle nijanse za svetliji ten

Za ovaj post na blogu model je bila jedna lepa plavuša sa plavim ocima. 
Svi dosadašnji tekstovi su rađeni šminkanjem brineta. 
Kako to izgleda kad se ne šminkaju smeđe oči, možete pročitati u nastavku. 
Šta je sve korišćeno




Ono što je novina u odnosu na prethodne tekstove jeste to da je ovo nešto svetliji ten, pa je sva šminka morala biti prilagođena tome.  
Tip kože je mešovit, dakle od normalne do masne, što znači da se moralo tretirati na dva načina. 
Uloga pudera je delom i da matira one masnije delove na licu, kako bi šminka na samom kraju bila ujednačena. 







Dominirale su nežne ružičaste i zlatne nijanse, kako na očima, tako i na obrazima, sa izuzetkom usana, ali to možete videti i same. 

Najlakše je raditi sa smeđom bojom očiju, na kapke možete staviti sve boje. 
Kod plavih i zelenih očiju, budući da su hladne boje, morate napraviti kontrast i na kapke stavljati tople nijanse: ružičastu, ljubičastu, kajsiju, zlatnu... Nećete pogrešiti ako na plavo oko stavite plavu senku, ali šta naglašavate?!

LICE

Za lice sam mešala L`Оreal "True Match" i Maybeline Affinitone (020 Cameo) tečni puder. 
Nedostaci su prikriveni L`Oreal "Тrue Match" concealer-om. 
Takođe, lice je senčeno istim Lorealovim proizvodom, a za konture lica sam koristila Max Factor Pan Stick, broj 14, kao i NYX Full Coverage Concealer (08 Nutmeg). 
Na samom kraju, korišćeno je rumenilo NYX Blush (dve nijanse: Terra Cotta i Peach). 

OČI 

Na samom početku, korišćena je baza za senku (već pominjana NYX ESB 03). 
Na kapak je prvo naneta najsvetlija nijansa senke za oči (NYX Nude Matte-Lap dance), a zatim na sredinu oka zlatni pigment (NYX Ultra Perl Mania). 
Tamno braon senkom (Aura) sam naglasila ivicu očiju. 
Na koren trepavica je nanet gel lajner - Jet Black. 
Maskara je korišćena kao podloga za trepavice (Max Factor "False Lash effect")
Prvi put sam koristila Aura veštačke trepavice i moram priznati da lepo stoje. 
Na kraju je naneta olovka (Milk by NYX) za donji deo oka, da bi se još otvorile i naglasile.

USNE

Na ivicu usana je naneta NYX roza olovka, kako bi se iscrtale konture, a potom Chanel rozi karmin .










Sa ovakvim izgledom, možda vam se i posreći? :)

Oči koje privlače pažnju...

Ako želite probati nešto novo, hrabriju kombinaciju koja će staviti naglasak na vaše oči, imam predlog kako to da postignete.
Sve što je korišćeno da bi se postigao ovaj izgled
LICE
Na cisto lice sam stavila Chanel Hidra Beauty Cream, a potom izjednačila L`Oreal tečnim puderom "True match". Sve nedostatke na licu sam pokrila sa Bobbi Brown Foundation Stick
Kako bi se izbegle masne fleke na licu (što pod uticajem blica telefona nije ispalo tako uspešno) koristila sam NYX Matte puder "Stay matte but not flat".
Ja koristim nešto tamnije nijanse tečnih i kamenih pudera, kao i rumenila, odnosno bronzere.
Savet: Kada kupujete puder, proverite nijansu tako sto cete povuci kratku liniju na obrazu. Ipak je to najsigurnije mesto jer cete ga uoravo tu i naneti. Možete sebi dozvoliti maksimalno jednu tamniju nijansu pudera od nijanse vaše kože. Svaka razlika koja je veća od ove izgledaće komično. Pri tom, posebno obratite pažnju kad nanosite puder na lice, da ivice budu dobro pokrivene, kako bi razlika lica i vrata bila minimalna i bez neprijatnih tragova nanošenja.

OČI

Meni je lično ovaj "look" poslužio za jedan izlazak, ali može biti koristan i prilikom nekog fotografisanja ili snimanja, pošto naglašava oči koje su "ogledalo duše".
E pa na ovo ogledalo duše je prvo naneta Baza za senku za oči ESB03 - Neutralna by
NYX, onda svetla nijansa sive Chanel senke kojom je pokriven donji deo kapka.
Na prevoj je naneta tamnija nijansa iste senke koja je potom tankom četkicom utrljana, kako bi se postigao efekat "smokey eye".

Smokey eye je tehnika šminkanja očiju kojom se na kapak nanose uglavnom tamnije nijanse boje tako da oči budu zagasito našminkane, da ostave utisak zamagljenosti ili dima. Mogu biti ljubičaste, smeđe ili zelene nijanse, ali se ipak najviše koristi paleta sivih nijansi. 

U unutrašnji deo kapka - bliže korenu nosa i ispod obrve sam stavila belu NYX olovku (koju sam koristila i ranije, možete proveriti u prethodnim postovima), kako bih naglasila taj deo.
Na samom kraju, na ivicu uz trepavice sam stavila lajner u vidu gela, kosom četkicom od sredine prema kraju kapka, a kasnije izjednačila deo od sredine oka do unutrašnje strane prema nosu.
Smokey eye look! 
Veštačke trepavice "Ardel" su stavljene na kraju, kako bi naglašavanje očiju bilo efektno.
Savet: pre nanošenja veštačkih trepavica, poželjno je naneti maskaru na vaše trepavice (u ovom slučaju korišćena Rimmel "Scandal eyes" maskara) kako bi se izvile, jer u suprotnom, može da se desi da imate dva reda trepavica, a to ne želite.
OBRVE su na samom kraju pojačane olovkom u tamno smeđoj nijansi, samo da bi oblikovale celinu koju sam pravila.
USNE su prvo oivičene MAC olovkom za usta, kako bi se ivice usana videle dovoljno za popunjavanje karminom.
Koristila sam Ives Saint Lauren karmin u boji kože, jer bi bilo previše birati karmin u boji, budući da smo naglasili oči.
Na samom kraju, na vrhove jagodica je korišćeno NYX "Blush" rumenilo da upotpuni celokupan izgled.

Do sledećeg posta! 

субота, 18. јануар 2014.

Šokirajte ružičastim!

Tople, ružičaste nijanse 



 "Ružičasta je za devojčice"... pa što onda to ne iskoristimo? 
Današnji predlog se odnosi na svetliju nijansu kože, čiji je tip kombinovan (normalna koža, osim T zone na čelu iznad obrva i nos). 

Lice

Posle nanošenja podloge, matiranja lica tečnim (L'oreal True Match) i kamenim puderom (NYX Stay Matte) i pokrivanja nedostataka korektorom (L'oreal True Match 2 vannile), lice je bilo pripremljeno za šminkanje.

Oči

Na oči je naneta baza za senku, da bi se prvo nanela osnovna boja nešto svetlije nijanse (korišćena "nude" baza NYX). 
Na prelaz između kapka i prostora ispod obrve, naneta je ljubičasta senka za oči, pojačana tamno sivom da bi naglasila prevoj na kapku oka. 
Sve zajedno je pomešano tankom četkicom da bi se postigao efekat "smokey eye". 
Jači sloj linera i veštačke trepavice za naglasak na očima
Na samom kraju, koren oka (bliže nosu) i prostor odmah ispod obrve su naglašeni belom olovkom (
Jumbo olovka za oči JEP604 - Milk by NYX), kako bi dali efekat svežine i naglasili oko.
Lajner u gelu (GLAS01 - BETTY by NYX) je nanet tankom kosom četkicom, pre svega od sredine oka ka spoljašnjem uglu, a potom popunjavanjem strane oka bliže nosu.
Obrve su oblikovane smeđom olovkom tako da popune praznine i stvore simetriju leve i desne obrve. 
Veštačke trepavice su lepkom pričvršćene nakon šminkanja kapka. 
Rumenilo (Rumenilo u kamenu PB06- Peach) je naneto na vrh jagodica i pojačano u delu slepoočnica.
Na usne je pre svega stavljena olovka u ružičastoj nijansi (NYX Hot Pink), kako bi se usne oivičile i pripremile za šminkanje karminom. 
Karmin (Shocking pink by NYX) je potrebno naneti u tankom sloju četkicom za karmin, kako bi se pojačale konture usana prethodno iscrtane olovkom, a potom popunjavate usne karminom. Vrlo je važno da sve brazde budu ispunjene, da bi boja bila ujednačena.
Savet: da izbegnete tragove karmina na zubima ili skupljanje na uglovima usana, prislonite papirnu maramicu na usne, kako bi maramica pokupila višak, izbegavajući tako neprijatnosti u vidu razmazivanja. 


Na samom kraju, umesto nakita, ovu kombinaciju je dovoljno upotpuniti modnim detaljem kao što je marama...

Odvažite se i ponesite ružičasto ovog vikenda!

четвртак, 16. јануар 2014.

Nakit koji naglašava odevne kombinacije

U vremenu kada važi "više je manje", a svaki komad nakita treba da pošalje neku poruku, ja biram glomazne komade koji su priča sama za sebe.

Jarke boje

Kombinacija toplih boja
U letnjem periodu su jarke tople boje najbolji način da obogatite svoju odevnu kombinaciju.
Na svadbi svoje sestre, nosila sam običnu belu majicu na bretele, kratku suknju i Aldo cipele u jakim ružičastim i ciklama nijansama.
Šminka je tom prilikom bila osnovna, namenjena prikrivanju nedostataka i dovoljno postojana da izdrži ceo dan i veče (toliko smo vremena proveli na venčanju).
Dakle, kad naglasak  nije na šminci ni haljini, dopunite odevnu kombinaciju nakitom!
(Zanemarite torbu, u tom trenutku se nalazila kod mene).
Narukvice su bile pokušaj da se isprati ogrlica, ali se ovde na fotografiji ne vide boje koje se nalaze na njima.

Još jedna stvar je vrlo važna: komadi nakita koje nosite mogu biti vrlo pristupačni. Ako ste kao ja, često menjate odevne kombinacije, volite da istražujete različite stilove i kombinujete boje i oblike, onda pretpostavljam da često imate dilemu: "Šta da obučem?" ili "Nemam šta da obučem" kada pogledate svoj garderober.
Tako jedna prilično dnevna varijanta koju čine majica i suknja sa visokim štiklama, može biti samo bogatija za jedan komad nakita kakva je ova ogrlica.

Udobnost na prvom mestu
Još jedna važna stvar o kojoj uvek vodim računa je udobnost. Greška kod kupovine ove ogrlice je bila ta što su ivice bile prilično oštre, pa sam nakon celodnevnog nošenja imala ogrebotine na grudima (kako su padale ivice kamenja). Kada birate i kupujete komade nakita - ako je to bižuterija, proverite da li ste alergične na nešto, da li komadi nakita ostavljaju boju, da li korodiraju/rđaju ili tamne...
Takođe, proverite i kopču (da li se otvara lako ili teško), da li otpadaju šrafići sa minđuša, ukoliko su karike, da li se otkopčavaju, da li se viseće minđuše izvlače pod težinom i slično...

Bling bling

Drugi primer koji vam mogu ponuditi je kombinacija ogrlice i narukvice prevučene zlatnim premazom.

Ogrlicu sam naručila od Ane Radulović, dizajnerke nakita čiji unikatni komadi mogu biti deo vaše kolekcije. Nakit sam našla na društvenoj mreži Facebook, naručila i dobila kurirskom službom u roku od nekoliko dana.
Obučete sigurnu crnu kombinaciju, ali shvatite da je suviše mračna? Stavite ogrlicu i narukvicu koji će privlačiti pažnju sami po sebi. Ne treba vam ništa više, spremne ste za izlazak!
Šminka može pratiti ovakvu kombinaciju, pa na oči možete staviti samo crni liner, a na usne ruž crveni karmin...

Nadam se da su ovi predlozi i vama dali inspiraciju? Ako imate predlog ili pitanje, možete ostaviti komentar odmah ispod teksta, potrudiću se da odgovorim što pre!





Dnevna varijanta

Drage moje,
ukoliko Vam se svidja ovako nesto, rado cu podeliti sa Vama sta sam sve koristila.

Samo da napomenem da sam prilikom slikanja koristila mobilni telefon pa je blic " odradio " svoje :)
Pa da krenemo :


Dnevna sminka

LICE :
            Tecni puder L'oreal Lumi Magique D/W7 (odlican za suvu kozu) ...
             Korektor   L'oreal True Match 2vannile ...
             Konture lice Kremasti korektor za lice CJ08 - Nutmeg by NYX
             Puder u kamenu NYX Stay Matte puder u kamenu SMP09- Tan
             Rumenilo by NYX Rumenilo u kamenu PB06- Peach
OCI:
             Baza za senku za oči ESB03 - Neutralna NYX  (duz celog oka )
             Senke : Butt Naked Eyes paleta za šminkanje- S122 NYX
             Gel lajner za oči GLAS01 - BETTY by NYX
             Olovka za oci Golden Rose 1E2  (crna) za unutrasnjost kapka
             Predeo ispod obrve sam posvetlela uz pomoc Jumbo olovka za oči JEP604 - Milk by NYX
             Trepavice L'oreal Volume Million Lashes excess
             Ardel vestacke trepavice (velik izbor raznih boja,duzina, gustine mozete pronaci u svim
             Alexandar cosmetics radnjama)

USTA:
            Tanka olovka za usne SPL810 - Natural by NYX
             Deborah sjaj za usne br.2 

  


Sminka koriscena za ovaj look


Eto drage moje, za ne tako puno para mozete dobiti super rezultat 

Meni se svidelo, a vama?
  
Veliki pozdrav :))