петак, 27. новембар 2015.

Baza za lice ARTDECO

        

Od nečega se mora početi, pa tako i u šminkanju.
Ovog puta pričam o bazi za lice ili prajmeru, kako ga neki zovu. 
Ja sam neko ko stvarno voli Artdeco kozmetiku, pa je ujedno i baza za lice iz njihove linije.

ARTDECO Skin Perfecting Make Up Base
Evo sta kažu o njoj:


Osnova za tečni puder s efektom izglađivanja kože
Skin Perfecting Makeup Base poseduje ultralaganu gel teksturu koja se nanosi na kožu poput svilenkastog vela. Stvara idealnu osnovu za tečni puder koji čini dugotrajnijim. Matirajuća tekstura poput seruma izglađuje kožu specijalnim polimerima, poboljšavajući izgled tena i minimalizujući pore, sitne linije i bore, bez isušivanja kože. Vitamin E i specijalni mineralni kompleks hrane kožu. Pogodna je za sve tipove kože, čak i najosetljivije. Ne sadrži mirise, silikon i parabene.

Olakšavajuca okolnost je ta što je na pumpicu, dakle necete morati da se prljate, ukoliko ne volite masno da osetite na prstima. Možete je naneti i četkicom kojom nanosite i puder ili sunđerom (beauty blender).

Nanosi se na T zonu, a zadatak mu je da zagladi kožu, popuni pore i bore i produži trajanje pudera na licu.
U ovom slucaju, zadržava vlažnost kod suve kože.

CENA: 1.599 RSD (parfimerija Jasmin)
Trenutno je na sniženju, puna cena mu je 1.990 RSD

Nadam se da Vam se dopao post i da će Vam koliko toliko pomoći u odabiru dobre baze za šminku.

Do sledećeg pisanja, pozdrav 

понедељак, 16. новембар 2015.

Nega tela uz KOKOSOVO ULJE

Dragi moji,
sve što sada podelim sa Vama, biće iz mog ličnog iskustva, što ne mora da znači da će i Vama pomoći, ali nece Vam ni odmoći :)

Radi se o kokosovom ulju. Ljudi moji, ja sam oduševljena.
Sam proizvod se moze naći u staklenoj tegli, što je i poželjno.
Evo šta piše o njemu :
Ekstra devičansko kokosovo ulje, tradicionalna hrana stanovnika pacifičkih ostrva.
*Nemodifikovano
*Bez aditiva
*Bez konzervansa

Cena 700 RSD

Kokosovo ulje je lako za varenje, pomaže regulaciju metabolizma i telesne težine, jača imunitet, doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi, pomaže radutireoidne žlezde, varenju i reguliše crevnu floru, poseduje antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Prijatnog ukusa i mirisa ( ukoliko volite kokos :)  odlično za pripremu hrane i PRIRODNU NEGU TELA
                         

E, o tome sam i htela da pišem.
Moja koža je suva, jakoooo suva. Čula sam par puta od nekolicine devojaka koliko je dobro za suvu kožu i odlučila da i ja probam. Neverovatan je rezultat. Sam proizvod nije u tečnom stanju kao što i piše već je u čvrstom stanju dok ga ne otopite.
                             

Prešlo mi je u naviku, uveče kada se istuširam na još uvek vlažno telo, uzmem iz tegle malo po malo i mažem po celom telu. Lako se razmazuje jer ga upravo trljanjem grejete, odnosno topite. Osetićete kokos među prstima, ali i njega posle izvesnog vremena upije koža. Koliko god delovali masno posle nanošenja, jako brzo ce Vam se i osušiti. Što mi je bilo isto bitno je da NE ostavlja masne fleke na odeći. Isto tako ga nanosim i kao noćnu kremu na lice. Koža mi je vremenom postala dosta elastičnija i sama hidratacija je vraćena, a da ne pričam o mirisu :) Moj sin stalno misli kako krišom jedem kokos čokoladice :) što ne znači da nije u pravu, ali svakom se omakne.

Kokosovo ulje će Vam savršeno ukloniti i šminku, čak i onu vodootpornu. Na tufer stavite malo ulja i blago pređite preko kapaka i lica par puta i posle toga se umijte.
                             


Sa istim proizvodom, ukoliko Vam je suva i tretirana kosa, možete postići odlične rezultate. Vredi pokušati. Ono dubinski regeneriše kosu i sprečava gubitak proteina.

Opet ponavljam, ovo je moje iskustvo koje sam želela da podelim sa Vama, nadam se da sam nekom i pomogla.

Do sledećeg posta, jedan kokosastičan pozdrav :)




*Nutritivne vrednosti:
Količina po obroku : 1 supena kašika (14gr)
Kalorija: 120,4
Ukupno masnoće 14g
     Zasićene masti 13,5g
     Trans masti 0g
     Polizasićene masti  0g
     Monozasićene masti 0,5g
Holesterol: 0g
Ukupno ugljenih hidrata 0g
Proteini 0g  


Fotografije za novi katalog "Bombaj textile"

Učestvovala sam u jednom nesvakidašnjem zadatku, rečeno mi je da šminkam modele za katalog uvoznika tekstila.
Tek kada sam došla u Vilu "Jelena", shvatila sam da će taj projekat dozvoliti testiranje granica kreativnosti i izvući maksimum iz nas, jer je materijale trebalo prikazati kao krajnji proizvod, ali ne preterati u tome, kako ne bi zvali klijenti i tražili upravo te "haljine" koje katalog prikazuje.
Radila sam sa Danijelom Božić, sjajnom kreatorkom i divnom prijateljicom, koja je ponudila maksimum svog znanja i veština, bukvalno pomerila granicu poznatog i mogućeg, kao stilistkinja tog dana.
Fotografi koji su magiju pretvorili u stvarnost, na fotografije preneli svu lepotu materijala, bili su Aleksandar Šćekić Sceliano i Dražen Žigić, kao pojačanje u ovom fantastičnom timu.
Uz to, tri fantastična modela su nosila sve materijale, kako bi pomogle da se bajkoviti dezeni oslikaju na njihovim telima kao haute couture, kreacije visoke mode, jer su one tako izgledale, kao princeze. Bivša Miss Srbije za 2014 godinu, Milica Vukliš, prelepa Maja Tomić i fantastična Kristina Jevtić, članice tima Fashion GlamRnR,

Budući da je naglasak bio na materijalima koje je Bombaj tekstil tek trebao da predstavi, moj posao je bio lak - naglasiti prirodnu lepotu ovih devojaka. Za tu priliku sam koristila:

... upisati šminku koja je korišćena i stilove šminkanja (smokey eye, konturisanje, liner...) 

Izgledalo je ovako (ubaciti fotografije sa telefona). 

Nemojte biti nestrpljivi, novi katalog treba uskoro da se pojavi na ovoj adresi: Bombaj tekstile d.o.o. 

Hvala svima na prilici da učestvujem u tako kreativnom timu i stvaram nešto fantastično!