петак, 27. новембар 2015.

Baza za lice ARTDECO

        

Od nečega se mora početi, pa tako i u šminkanju.
Ovog puta pričam o bazi za lice ili prajmeru, kako ga neki zovu. 
Ja sam neko ko stvarno voli Artdeco kozmetiku, pa je ujedno i baza za lice iz njihove linije.

ARTDECO Skin Perfecting Make Up Base
Evo sta kažu o njoj:


Osnova za tečni puder s efektom izglađivanja kože
Skin Perfecting Makeup Base poseduje ultralaganu gel teksturu koja se nanosi na kožu poput svilenkastog vela. Stvara idealnu osnovu za tečni puder koji čini dugotrajnijim. Matirajuća tekstura poput seruma izglađuje kožu specijalnim polimerima, poboljšavajući izgled tena i minimalizujući pore, sitne linije i bore, bez isušivanja kože. Vitamin E i specijalni mineralni kompleks hrane kožu. Pogodna je za sve tipove kože, čak i najosetljivije. Ne sadrži mirise, silikon i parabene.

Olakšavajuca okolnost je ta što je na pumpicu, dakle necete morati da se prljate, ukoliko ne volite masno da osetite na prstima. Možete je naneti i četkicom kojom nanosite i puder ili sunđerom (beauty blender).

Nanosi se na T zonu, a zadatak mu je da zagladi kožu, popuni pore i bore i produži trajanje pudera na licu.
U ovom slucaju, zadržava vlažnost kod suve kože.

CENA: 1.599 RSD (parfimerija Jasmin)
Trenutno je na sniženju, puna cena mu je 1.990 RSD

Nadam se da Vam se dopao post i da će Vam koliko toliko pomoći u odabiru dobre baze za šminku.

Do sledećeg pisanja, pozdrav 

понедељак, 16. новембар 2015.

Nega tela uz KOKOSOVO ULJE

Dragi moji,
sve što sada podelim sa Vama, biće iz mog ličnog iskustva, što ne mora da znači da će i Vama pomoći, ali nece Vam ni odmoći :)

Radi se o kokosovom ulju. Ljudi moji, ja sam oduševljena.
Sam proizvod se moze naći u staklenoj tegli, što je i poželjno.
Evo šta piše o njemu :
Ekstra devičansko kokosovo ulje, tradicionalna hrana stanovnika pacifičkih ostrva.
*Nemodifikovano
*Bez aditiva
*Bez konzervansa

Cena 700 RSD

Kokosovo ulje je lako za varenje, pomaže regulaciju metabolizma i telesne težine, jača imunitet, doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi, pomaže radutireoidne žlezde, varenju i reguliše crevnu floru, poseduje antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Prijatnog ukusa i mirisa ( ukoliko volite kokos :)  odlično za pripremu hrane i PRIRODNU NEGU TELA
                         

E, o tome sam i htela da pišem.
Moja koža je suva, jakoooo suva. Čula sam par puta od nekolicine devojaka koliko je dobro za suvu kožu i odlučila da i ja probam. Neverovatan je rezultat. Sam proizvod nije u tečnom stanju kao što i piše već je u čvrstom stanju dok ga ne otopite.
                             

Prešlo mi je u naviku, uveče kada se istuširam na još uvek vlažno telo, uzmem iz tegle malo po malo i mažem po celom telu. Lako se razmazuje jer ga upravo trljanjem grejete, odnosno topite. Osetićete kokos među prstima, ali i njega posle izvesnog vremena upije koža. Koliko god delovali masno posle nanošenja, jako brzo ce Vam se i osušiti. Što mi je bilo isto bitno je da NE ostavlja masne fleke na odeći. Isto tako ga nanosim i kao noćnu kremu na lice. Koža mi je vremenom postala dosta elastičnija i sama hidratacija je vraćena, a da ne pričam o mirisu :) Moj sin stalno misli kako krišom jedem kokos čokoladice :) što ne znači da nije u pravu, ali svakom se omakne.

Kokosovo ulje će Vam savršeno ukloniti i šminku, čak i onu vodootpornu. Na tufer stavite malo ulja i blago pređite preko kapaka i lica par puta i posle toga se umijte.
                             


Sa istim proizvodom, ukoliko Vam je suva i tretirana kosa, možete postići odlične rezultate. Vredi pokušati. Ono dubinski regeneriše kosu i sprečava gubitak proteina.

Opet ponavljam, ovo je moje iskustvo koje sam želela da podelim sa Vama, nadam se da sam nekom i pomogla.

Do sledećeg posta, jedan kokosastičan pozdrav :)




*Nutritivne vrednosti:
Količina po obroku : 1 supena kašika (14gr)
Kalorija: 120,4
Ukupno masnoće 14g
     Zasićene masti 13,5g
     Trans masti 0g
     Polizasićene masti  0g
     Monozasićene masti 0,5g
Holesterol: 0g
Ukupno ugljenih hidrata 0g
Proteini 0g  


Fotografije za novi katalog "Bombaj textile"

Učestvovala sam u jednom nesvakidašnjem zadatku, rečeno mi je da šminkam modele za katalog uvoznika tekstila.
Tek kada sam došla u Vilu "Jelena", shvatila sam da će taj projekat dozvoliti testiranje granica kreativnosti i izvući maksimum iz nas, jer je materijale trebalo prikazati kao krajnji proizvod, ali ne preterati u tome, kako ne bi zvali klijenti i tražili upravo te "haljine" koje katalog prikazuje.
Radila sam sa Danijelom Božić, sjajnom kreatorkom i divnom prijateljicom, koja je ponudila maksimum svog znanja i veština, bukvalno pomerila granicu poznatog i mogućeg, kao stilistkinja tog dana.
Fotografi koji su magiju pretvorili u stvarnost, na fotografije preneli svu lepotu materijala, bili su Aleksandar Šćekić Sceliano i Dražen Žigić, kao pojačanje u ovom fantastičnom timu.
Uz to, tri fantastična modela su nosila sve materijale, kako bi pomogle da se bajkoviti dezeni oslikaju na njihovim telima kao haute couture, kreacije visoke mode, jer su one tako izgledale, kao princeze. Bivša Miss Srbije za 2014 godinu, Milica Vukliš, prelepa Maja Tomić i fantastična Kristina Jevtić, članice tima Fashion GlamRnR,

Budući da je naglasak bio na materijalima koje je Bombaj tekstil tek trebao da predstavi, moj posao je bio lak - naglasiti prirodnu lepotu ovih devojaka. Za tu priliku sam koristila:

... upisati šminku koja je korišćena i stilove šminkanja (smokey eye, konturisanje, liner...) 

Izgledalo je ovako (ubaciti fotografije sa telefona). 

Nemojte biti nestrpljivi, novi katalog treba uskoro da se pojavi na ovoj adresi: Bombaj tekstile d.o.o. 

Hvala svima na prilici da učestvujem u tako kreativnom timu i stvaram nešto fantastično! 

уторак, 28. април 2015.

Novi Sad kao prestonica mode, SERBIA FASHION WEEK 21. - 27. april 2015.

U prethodnih nedelju dana, osetio se dašak Pariza, Rima, Milana u Novom Sadu... održan je Serbian Fashion Week na kom su svoje kolekcije predstavili neki više i manje poznati dizajneri i dizajnerke, održana su predavanja i okrugli stolovi na kojima je bilo reči o značaju tekstilne industrije, ali i kako su društvene mreže i svet interneta značajni za modu u Srbiji i regionu.
            Osim toga, održano je nekoliko takmičenja evropskog i nacionalnog karaktera na kom su mladi, neafirmisani kreatori i kreatorke tražili svoje mesto na „zvezdanom modnom nebu“. Učestvovala sam i kao polaznica jednog predavanja, sedela u publici prilikom predstavljanja novih kolekcija, ali posebno mi je drago što sam imala priliku da budem deo timova kreacija koje su odnele pobede u nekoliko kategorija.
            Digitalni partner Serbian Fashion Week, agencija Homepage u hotelu "Veliki" je organizovala seminar sa nazivom „Digitalni trendovi, društvene mreže i njihovo korišćenje u modnoj industriji“. Možda ne učestvujem direktno u modnoj industriji, ali mi je bilo korisno čuti sve što sam negde već znala, koliko dinamično okruženje interneta i društvenih mreža može pomoći u promociji i prodaji usluga koje se nude, što je profesionalna šminka u mom slučaju. Budući da je fotografija vrlo značajna u predstavljanju rezultata mog rada, sve o čemu su predavačice govorile, sve rečeno nameravam da koristim u svom daljem radu.
Kao što sam već navela, moj mali lični trijumf je to što su modeli koje sam šminkala završili na pobedničkim postoljima u nekoliko kategorija:Ivana Mišić je kreirala haljinu koja je odnela pobedu na ovogodišnjem takmičenju „Fashion talent design competition“ u okviru Serbia Fashion Week.

Članovi i članice žirija su predsednica SFW Svetlana Horvat, kreator i član Saveta za visoku modu Francuske Eymeric Francois, direktor Esmod akademije iz Pariza Patrick Laffray i menadžer komunikacija na globalnom nivou u najluksuznijem sektoru Phelippe Angeloti.

Frizuru koju je nosila model Mina Delić, radila je Mira Putnik, a autori fotografija koje vidite su Nikola Popović i Nemanja Jovanović.

Fotografije su autorsko delo Nemanje Jovanovića.

Galina Drozd iz Rusije je u okviru istog takmičenja osvojila treće mesto haljinom koja je inspirisana moskovskim metroom.

Patricia Blin sa francuske Esmod akademije iz Pariza kreirala je haljinu koja je odnela pobedu na Evropskom takmičenju dizajnera („European fashion talent design competition“) na Serbian Fashion Week.

Na modelima su korišćeni sledeći proizvodi:


Baza za lice INGLOT
Tečni puder MAC Studio Fix
MAC Pro Lonwear Concealer 
Kameni puder Studio Fix
Baza za senke MAC Paint Pot
Senke za oči NAKED Basics (Urban Decay)
Pigment MAC (Dark Soul)
Gel liner INGLOT #77
Maskara "Guerlain" 
MAC Harmony
INGLOT Face Blush 
Highliht Soft & Gentle MAC
Olovka za usta MAC Subculture 
Karmin MAC "Velvet Teddy"
MAC Pro Lonwear Lipcolour Unchanging 
Za svežinu lica - MAC Fix + 
Ardel - individualne trepavice 

недеља, 18. јануар 2015.

Kako se našminkati za najvažniju priliku u životu svake devojke?


Ono što je možda najvažnije za održavanje izgleda svežine i postojanosti šminke koja se nanosi na lice je vreme nanošenja. Osim kvaliteta šminke koja mora biti garantovana, uvek mislim da je bolje kada se šminka pred venčanje nanosi neposredno, nego mnogo pre, jer će svakako veći deo dana i dobar deo večeri ostati na licu.
            

           Svaka devojka koja mašta o svom danu venčanja, razmišlja o tome kako će izgledati, kakva će i koje boje biti venčanica (ukoliko ste kreativne, ili želite neki detalj koji će upasti u oči) da li će izdržati na vrtoglavim štiklama ili će izabrati udobniju varijantu...

            Nezamenljiv deo je šminka. Ona treba da pomogne svakoj mladi da svoju sreću, radost i sjaj u očima naglasi dovoljno da uveliča ukupni izgled, ali da istovremeno prikrije nedostatke ako postoje i dozvoli da mlada na svom licu zadrži svežinu i lepotu. 

Podloga je veoma važna. Svako lice vidim kao belo platno za slikanje, ali i svi slikari pre nanošenja boje kistom, moraju platno pripremiti za umetnička dela koja nastaju. Nanošenje primera je važno jer zadržava boje na licu tokom dana, što je izuzetno važno.

Sledi puder koji mora biti u nijansi kože, tek nešto tamniji zbog efekta koji ostavlja na fotografijama. Bez obzira na tip kože, kada šminkam mladu za venčanje, obično koristim pudere koji matiraju lice, pošto će koža disati, u zavisnosti od godišnjeg doba – znojiti, ili imati one sjajne tačke na T zoni lica mlade. Kako bi se ovo izbeglo, puderi sa efektom matiranja lica su najbolji izbor.

Korektor za pokrivanje nepravilnosti u vidu crvenila, bubuljica, akni, ožiljaka može lokalno da utiče lice dobije ujednačen izgled.

Rumenilo se nanosi na vrhove jagodičnih kostiju, u nijansi sličnoj boji kože, uglavnom u ružičastim nijansama ili nijansi kajsije. Oni nešto tamniji tipovi kože mogu dobiti malo jaču nijansu rumenila. Na samom kraju nanosi se highlighter kojim se lice osveži i dobije „orošen“ i blistav izgled. Nanosi se iznad jagodica, na slepoočnice i iznad gornje usne. Treba da da blagi sjaj, kao da je pre toga namazana krema na lice.

Oči šminkam u nijansama ružičaste, sa svim trikovima kojima se očima daje svež i naspavan izgled. Kombinacija bele, sive i ružičaste su se pokazale kao najbolje, uz tehniku „smokey eyes“ sa senčenjem koje naglašava prirodnu lepotu. Obrve se koriguju, a mlade prilično često traže veštačke trepavice, koje usklađujem sa sveukupnim izgledom. Uvek savetujem da izgled bude što približniji prirodnom i što laganiji, jer će one to nositi ceo dan i moraju da se osećaju dobro, a pre svega sebi izgledaju lepo.
Usne moraju biti hidrirane, nikako suve i ispucale. U kombinaciji sa jače našminkanim očima, trebalo bi da budu u nijansi kože, sa diskretnim sjajem ili „nude“ karminom. Ako je na očima samo izvučen liner, one mogu biti našminkane crvenim karminom, jer ovo je vaš dan i možete sebi dopustiti čak i večernju šminku u sred bela dana. To je vaš dan, pre svega. Postojanost boje na usnama se osigurava nanošenjem olovke po ivicama usana, potom popunjavanjem unutrašnjosti, a onda i prelaženjem nekim karminom ili providnim sjajem za usne preko celih usta. Ne bi bilo loše da mlada uz sebe ima taj karmin i/ili sjaj i s vremena na vreme popravlja šminku na usnama. Obavezno pre fotografisanja, jer se boja nakon čestitanja i ljubljenja sa porodicom, prijateljima, rodbinom... skine.
          Moja preporuka iz iskustva je da šminka bude poslednja stvar koja se radi, stavljena neposredno pred poslednje pripreme i sam čin venčanja, bilo građanskog ili crkvenog. Tada su sve druge pripreme završene, odlazak pred oltar postaje realnost, a mlada koju šminkam može postati nervozna i tu nervozu pokazati na licu. Sve sitne nepravilnosti, nervoza i nekontrolisano znojenje mogu biti sprečeni na vreme, a svežina lica i postojanost boja zadržani na pravim mestima. Kada prostor u kom se dešava venčanje to dozvoli, volim da budem uz mladu i pomognem u tome da dan koji sledi bude najbolji u njenom životu, a ona princeza na svom venčanju.