петак, 5. септембар 2014.

Kako čuvati kožu na hladnom vremenu

Pozdrav mojim čitaocima i čitateljkama!

Podsetnik na leto
Evo prvog teksta posle letnje pauze i to odmah o hladnom vremenu.
Leto je za nama, pa kožu moramo štititi od hladnog zimskog vazduha koji nas čeka i vetrova koji duvaju u ovom jesenjem periodu.
Veoma je važna zaštita kože od ovakvih vremenskih prilika, jer je bitno da bude nežna i negovana. Tako će biti mnogo lakše održavati svež izgled koji treba da zadržite preko zime...
Lice
Vrlo je važno da vaše lice bude očuvano, jer je sve vreme na udaru vetra. Iako će biti manje sunčanih dana, to ne znači da nema Sunca. Zaštitite lice kremom sa zaštitnim faktorom, kako bi izbegle oštećenja kože.
Usne
Imate li naviku da uvek vlažite usta? To će dovesti do pucanja usana, a kao zaštita od istog, najbolje ih je navlažiti labelom ili grožđanom mašću.
Ruke
Iako su preko zime uglavnom u rukavicama, ruke su veći deo vremena otkrivene i izložene hladnom vazduhu. Po mom iskustvu, najefikasnije je mazati ih hidratantnom kremom za ruke pre spavanja. Tako će ostati vlažne i namazane tokom cele noći, upiti dovoljnu količinu hranljivih materija iz kreme, izgledati sveže i biti mekane preko dana.
Koža
Da li ste znali da je koža najveći organ, zauzima oko 70% površine i teži oko 3kg? Ima mnogobrojne važne funkcije, zbog toga je izuzetno važno čuvati je i negovati.
Pravilna zaštita i nega imaće višestruku korist na izgled, a kasnije i samopouzdanje.
Koristite preparate za čišćenje i negu u skladu sa tipom kože i sigurna sam da će zima pred nama doneti samo uživanje! 

Нема коментара:

Постави коментар