среда, 24. септембар 2014.

Black Magic vs. Light On

Do sada najzahtevniji zadatak koji sam imala, ali najdragocenije iskustvo... Upoznala sam sjajnu ekipu, pa je naša saradnja prerasla u prijateljstvo. Osim ovog prvog susreta sa Chay Nelle, pevačicom "Positive Vibration Movement", nastavile smo zajednički rad, koji je prerastao u saradnju pred nastupe.

Light On
   
Photo by Mladen Lubura
Prvi izgled koji smo radile, bio je za potrebe fotografisanja. Kao i svaki put, koža mora da se hidrira (ukoliko je suva) ili da se matira (ukoliko je masna). Za potrebe ovog snimanja, morali smo da je matiramo, pa sam pre nanošenja pudera stavila kremu La Roche Posay. 
Chay Nelle inače ima glatku i čistu kožu tako da nije bilo potrebe za kamuflažnim kremama.
S obzirom da nije bilo potrebe za teškom, tamnom šminkom koja bi mogla pasti i zalepiti se za puder, zbog čega bi bilo teško očistiti lice posle toga, odmah sam šminkala lice.
Pre svega je nanet puder koji odgovara najtamnijem tenu kože, kao podloga za šminku koja je usledila dalje...
Oči su šminkane Ubran Decay Naked basic paletom boja, idući ka najprirodnijem mogućem izgledu.
Obrve su istaknute puderom za obrve Estee Lauder, a na obraze je stavljen puder/blush "MAC" Harmony. Za sjaj na obrazima je korišćen Highlighter "MAC" Soft and Gentle.
Usne su pre svega uokvirene olovkom "MAC" Subculture u nijansi boje kože. Potom su popunjena karminom istog proizvođača u nijansi "Velvet Teddy".

Black Magic 

Photo by Mladen Lubura
Ovaj look je inpsirisan autentičnim afričkim motivima, sa šarama koje originalno potiču iz Gane. Motivi koji dominiraju na haljini i marami koju je Chay Nelle nosila na glavi, pokušala sam da prenesem i kroz šminku na njenom licu.

Savet: Najefikasniji način nanošenja pigmenta na kapke, postiže se tako što se na četkicu pre svega nanese malo fiksatora u spreju (ja koristim "MAC" Fix plus) jer na taj način dlačice pokupe više pigmenta i ostaje jača boja na šminkanoj površini.

Za ovaj izgled, na kapke je pre svega stavljena Art deco baza za senku, potom su na očima korišćeni pigmenti (senke u prahu) "MAC" u nijansama plave i boje kivija.
Na našminkane kapke, stavljen je gel eye liner "L`Оreal", a završnicu čine veštačke trepavice "Ardel".
Na obraze je naneto "Lancome" rumenilo u nijansi kajsije, a nakon toga i highlight na vrhove jagodične kosti u nijansi narandže.
Usne su uokvirene narandžastom "NYX" olovkom za usta, uz popunjavanje. Sjaj je nanet na samom kraju, "NYX" narandžaste nijanse.


                        

Нема коментара:

Постави коментар