среда, 24. септембар 2014.

Black Magic vs. Light On

Do sada najzahtevniji zadatak koji sam imala, ali najdragocenije iskustvo... Upoznala sam sjajnu ekipu, pa je naša saradnja prerasla u prijateljstvo. Osim ovog prvog susreta sa Chay Nelle, pevačicom "Positive Vibration Movement", nastavile smo zajednički rad, koji je prerastao u saradnju pred nastupe.

Light On
   
Photo by Mladen Lubura
Prvi izgled koji smo radile, bio je za potrebe fotografisanja. Kao i svaki put, koža mora da se hidrira (ukoliko je suva) ili da se matira (ukoliko je masna). Za potrebe ovog snimanja, morali smo da je matiramo, pa sam pre nanošenja pudera stavila kremu La Roche Posay. 
Chay Nelle inače ima glatku i čistu kožu tako da nije bilo potrebe za kamuflažnim kremama.
S obzirom da nije bilo potrebe za teškom, tamnom šminkom koja bi mogla pasti i zalepiti se za puder, zbog čega bi bilo teško očistiti lice posle toga, odmah sam šminkala lice.
Pre svega je nanet puder koji odgovara najtamnijem tenu kože, kao podloga za šminku koja je usledila dalje...
Oči su šminkane Ubran Decay Naked basic paletom boja, idući ka najprirodnijem mogućem izgledu.
Obrve su istaknute puderom za obrve Estee Lauder, a na obraze je stavljen puder/blush "MAC" Harmony. Za sjaj na obrazima je korišćen Highlighter "MAC" Soft and Gentle.
Usne su pre svega uokvirene olovkom "MAC" Subculture u nijansi boje kože. Potom su popunjena karminom istog proizvođača u nijansi "Velvet Teddy".

Black Magic 

Photo by Mladen Lubura
Ovaj look je inpsirisan autentičnim afričkim motivima, sa šarama koje originalno potiču iz Gane. Motivi koji dominiraju na haljini i marami koju je Chay Nelle nosila na glavi, pokušala sam da prenesem i kroz šminku na njenom licu.

Savet: Najefikasniji način nanošenja pigmenta na kapke, postiže se tako što se na četkicu pre svega nanese malo fiksatora u spreju (ja koristim "MAC" Fix plus) jer na taj način dlačice pokupe više pigmenta i ostaje jača boja na šminkanoj površini.

Za ovaj izgled, na kapke je pre svega stavljena Art deco baza za senku, potom su na očima korišćeni pigmenti (senke u prahu) "MAC" u nijansama plave i boje kivija.
Na našminkane kapke, stavljen je gel eye liner "L`Оreal", a završnicu čine veštačke trepavice "Ardel".
Na obraze je naneto "Lancome" rumenilo u nijansi kajsije, a nakon toga i highlight na vrhove jagodične kosti u nijansi narandže.
Usne su uokvirene narandžastom "NYX" olovkom za usta, uz popunjavanje. Sjaj je nanet na samom kraju, "NYX" narandžaste nijanse.


                        

петак, 5. септембар 2014.

Kako čuvati kožu na hladnom vremenu

Pozdrav mojim čitaocima i čitateljkama!

Podsetnik na leto
Evo prvog teksta posle letnje pauze i to odmah o hladnom vremenu.
Leto je za nama, pa kožu moramo štititi od hladnog zimskog vazduha koji nas čeka i vetrova koji duvaju u ovom jesenjem periodu.
Veoma je važna zaštita kože od ovakvih vremenskih prilika, jer je bitno da bude nežna i negovana. Tako će biti mnogo lakše održavati svež izgled koji treba da zadržite preko zime...
Lice
Vrlo je važno da vaše lice bude očuvano, jer je sve vreme na udaru vetra. Iako će biti manje sunčanih dana, to ne znači da nema Sunca. Zaštitite lice kremom sa zaštitnim faktorom, kako bi izbegle oštećenja kože.
Usne
Imate li naviku da uvek vlažite usta? To će dovesti do pucanja usana, a kao zaštita od istog, najbolje ih je navlažiti labelom ili grožđanom mašću.
Ruke
Iako su preko zime uglavnom u rukavicama, ruke su veći deo vremena otkrivene i izložene hladnom vazduhu. Po mom iskustvu, najefikasnije je mazati ih hidratantnom kremom za ruke pre spavanja. Tako će ostati vlažne i namazane tokom cele noći, upiti dovoljnu količinu hranljivih materija iz kreme, izgledati sveže i biti mekane preko dana.
Koža
Da li ste znali da je koža najveći organ, zauzima oko 70% površine i teži oko 3kg? Ima mnogobrojne važne funkcije, zbog toga je izuzetno važno čuvati je i negovati.
Pravilna zaštita i nega imaće višestruku korist na izgled, a kasnije i samopouzdanje.
Koristite preparate za čišćenje i negu u skladu sa tipom kože i sigurna sam da će zima pred nama doneti samo uživanje! 

четвртак, 4. септембар 2014.

Šminka za koktel party

Prvi #DigitalNight je održan 25. jula u ekskluzivnom klubu Reset, nadomak Novog Sada. Agencije "Homepage" i "Backstage event team" bile su domaćini događaja koji je okupio oko 300 najuticajnijih ličnosti iz oblasti društvenih medija, kao i javnog života.
Malo pre toga, održan je pre-party namenjen fashion blogerkama, modelima, manekenkama, osobama iz sveta mode. U dogovoru sa organizatorima, napravili smo kutak za šminkanje, pa su tako sve devojke uključene u pripremu ovog događaja kao specijalan poklon dobile vrhunsku šminku koja je odgovarala ovakvoj prilici.

Zemljani tonovi 



Najbitnije na toplom vremenu je dobro pripremiti lice, očistiti ga tonikom i naneti bazu za matiranje.

Kako ne bi došlo do neželjenih tragova senki, šljokica, pigmenta i/ili praha na oči je prvo stavljena baza, a potom su šminkane paletom "Naked" (Urban Decay) i "Glazel Visage".
Korišćene su kombinacije zlatna - smeđa, kao i srebrna - smeđa na kapcima u skladu sa željama devojaka i odevnim kombinacijama koje su nosile tog dana. Takođe, potrudila sam se da šminka ide uz nakit koji su imale na sebi...
Korišćen je tečni puder sa mat završnicom, obrve su blago oblikovane i nanet je korektor ispod očiju i na problematičnim područjima lica.
Usledilo je blago konturisanje lica, potom je osveženo sa rumenilom u nijansama koje odgovaraju prirodnom tenu, a da ne bi bilo previše matirano, dodato je malo sjaja na vrhove jagodične kosti.
S obzirom da su svima oči bile naglašene, na usne su nanošeni neutralni tonovi olovaka, karmina i korišćeni su sjajevi koji su i lakši za obnavljanje u toku večeri...
Zajedničko za sve bilo je i to što je na samom kraju šminkanja, svaki izgled fiksiran MAC fiksatorom u spreju.

Smokey eye 

One odvažnije, usudile su se da izaberu nešto tamnije nijanse za svoje oči, pa sam primenila smokey eye.
Prva kombinacija je maslinasto zelena, uz jače rumenilo i narandžasti sjaj za usta.
Druga kombinacija je podrazumevala teget nijansu na smeđe oči, uz lagano rumenilo ružičaste nijanse, dok su usne šminkane crvenim karminom.
Treća ovakva kombinacija posle pripreme lica, uključila je oči našminkane crnom olovkom i senkom "Naked Basic" za smokey eye, blagim rumenilom i karminom boje mesa.





Classic look

Voditeljka programa nije imala posebne želje, pa smo dogovorom došle do klasičnog izgleda. Oči su izvučene lajnerom i naglašene veštačkim trepavicama.
Lice je blago konturisano, na vrhove jagodične kosti je stavljen samo highlighter.
Usne su našminkane crvenom olovkom, a potom sam prešla crvenim karminom.
Nakon nekoliko sati intenzivnog rada, ja sam bila prezadovoljna rezultatima, a moji modeli oduševljeni svojim izgledom. Žurka je mogla da počne!



Hvala agenciji Homepage i Backstage event teamu koji su ukazali poverenje i omogućili da ovo bude uspešno veče, za sve nas.