четвртак, 20. фебруар 2014.

Glitz & Glamour

Šta je sve korišćeno 
"Glitz & glamour" stil se obično tumači kao "tone šminke, veštačke trepavice, svetlucava i fensi garderoba, hodajuća Barbie lutka..."
Današnja šminka je pravi odraz glamura, može se koristiti kao dnevni look, ali sam ipak dodala malo šljokica da začinim ovaj izgled. 
Kao što možete videti, počela sam dobrim "prajmerom", što je u ovom slučaju "Prep + Prime Skin" od MAC, tečni losion sa silikonom. Priprema kožu za dalje šminkanje, čineći je glatkom i hidriranom, izjednačavajući nejednakosti na koži i crvenilo...
Kao podlogu za šminkanje, iskoristila sam "L'Oreal Lumi Magique Foundation" tečni puder, kojim je izjednačen ten na licu. Na ovom linku možete pročitati dobru recenziju ovog proizvoda još iz 2012. godine. 
Senčenje sam počela nanošenjem svetlih nijansi tečnim korektorom za lice "CW02 - Fair" od NYX, što je zapravo bež nijansa sa rozim podtonom koje su označene na stranici "Oblici lica", a potom sam delove lica namenjene "tamnjenju" prešla sa kremastim korektorom za lice " CJ08 Nutmeg" od NYX, koji sadrži žuti podton.

Oči
Glamur na očima 

Na kapke je pre svega stavljena baza "ESB03 Neutralna", kojom se postiže intenzivniji izgled i postiže veća postojanost senke za oči. 
Nakon toga, nanošeno je sledećim redosledom: 
- MAC Soba kao podloga 
- MAC Honey Lost
- MAC Odd couple (Mineralize eyeshadow) da dobije malo sjaja preko
- Aura (Cafe Au Lait) braon boja Aura senke za oči, kojom sam pojačala ivice oka 
- NYX zlatni pigment na sredinu kapka. 

Kad smo završili blendiranje svih senki i stavili gel liner, stavljamo maskaru "LOreal Volume Million Lashes), nanosimo trepavice Ardel "Natural" Demi 102. 
Lice je na samom kraju fiksirano MAC Studio Fix puderom, kako ne bi došlo do razmazivanja, mešanja boja ili razlivanja. 

Obrve

Cake puder za obrve by NYX
Obrve su popunjene "Cake puder za obrve" u kombinaciji mat tamna braon/braon. 
Savet za nanošenje pudera za obrve: Kosom četkicom iz kompleta popuniti obrve puderom. Četkicom sa češljićem naneti vosak, kako bi se obrve oblikovale i fiskirale. 

Usne

Na usne je pre svega lako naneta olovka NYX "Nude Pink" zbog svog kremastog sastava, a potom je unutrašnjost popunjena karminom NYX "MLS11 Tea rose" - boja sleza, pink. Ovi mat karmini iz linije NYX su veoma dobro pigmentisani, bogato formulisani i postojani. Usne ostaju dugo hidrirane, a izgled možete menjati izborom druge nijanse mat karmina. 
Budući da je cilj bio dati naglasak na glamuroznom, izgledu bogatom nijansama i sjajem, na usne sam ipak dodala i "Deborah Europic Shine (08)".

Rumenilo 

"Final touch" na obrazima je bio MAC Desert Rose, a preko celog lica je poprskan i MAC Fix Plus, kako bi se šminka očuvala što duže na licu. 


Kao što sam već napisala, može da posluži za svakodnevni izgled, ali svakako može da prođe i u svečanim prilikama, uz prikladan komad nakita i odgovarajuću frizuru... 
Do sledećeg šminkanja... 
XO

Нема коментара:

Постави коментар