четвртак, 17. јул 2014.

Šminka po "službenoj dužnosti"

Profesionalna šminka
Ovaj netipičan naslov zapravo je uvod u tekst koji se odnosi na šminku za poslovne sastanke i korporativne događaje.
Svi prethodni tekstovi na blogu "Šminkeraj" sadrže po neki savet o nezi lica i kože, o tretiranju nedostataka i kombinovanju boja, nijansi iz palete boja i usklađivanja sa garderobom. 
Jedini savet koji dodajem u ovom tekstu je uložite pametno - kupite kvalitetnu šminku. 
Sve žene koje su radno angažovane po nekoliko sati dnevno i osim kancelarijskog posla, obavljaju i sastanke u toku dana, sigurno ne izgledaju podjednako sveže na početku i na kraju radnog vremena. 
Pre nekoliko godina sam čitala tekst u kom je urednica jednog modnog časopisa navela da je svaki sat radnog vremena započinjala nanošenjem novog sloja šminke na lice, tako da do poslednje obaveze ona ima kompletnu šminku na licu, sveže nanetu... 
Ne sećam se ni kako se sagovornica zove, ni koji je časopis u pitanju. Savet može biti dobar, ali sumnjam da svaka od vas zaposlenih žena ima vremena da popravlja šminku svakih sat vremena. 
Zbog toga je od presudne važnosti kvalitetna i postojana šminka, koja će biti dovoljno pouzdana na početku i na kraju radnog dana. 



Od korišćenja pudera i podloga, birajte one koji matiraju lice, ukoliko je vaša koža normalna, kombinovana ili masna. 
Na oči možete staviti boju koja je u skladu sa bojom vaših očiju (tople/hladne boje) i dupli sloj maskare, kako bi trepavice uokvirile oči. 
Postojana kozmetika je vrlo važna
Nema potrebe za veštačkim trepavicama, osim ako ste navikle da ih nosite i priroda posla vam dozvoljava da ih stavljate. 
Rumenilo mora biti umereno, ukoliko su radne obaveze u toku dana, zbog čega se insistira na dnevnoj šminci koja nije napadna u smislu jarkih boja, šljokica i sličnih dodataka... 
Za usta predlažem postojani karmin, ukoliko ga koristite. 
Crveni ruž se kombinuje sa neutralno šminkanim očima. 
Ruž boje kože se nanosi na usne, ukoliko su oči našminkane nešto napadnije. 
Takođe, preporuka je zbog lakšeg nanošenja, obnavljanja i manjeg opterećenja na licu, da u letnjem periodu koristite sjajeve za usne sa aplikatorom ili labelo/grožđanu mast. 
U večernjim varijantama, šminka za poslovne prilike mora ostati svedena, iako može biti nešto jačeg intenziteta od one dnevne varijante. Dopustite sebi boje na očima i/ili usnama, ali se potrudite da vaš izgled prati profesionalnost u poslu...
Ukoliko postoje dileme o tome "Šta obući?", postoji sjajan tekst koji definiše stil oblačenja "Smart casual garderoba".



Tekst je inspirisan događajem "Digital Night" koji će se održati 25. jula 2014. godine u klubu Reset. 
Autorka bloga je saradnica Backstage event team-a koji učestvuje u organizaciji "Digital Night". 
Više o događaju može se pronaći na: 
www.digitalnight.rs
www.clubreset.org

Нема коментара:

Постави коментар