уторак, 28. април 2015.

Novi Sad kao prestonica mode, SERBIA FASHION WEEK 21. - 27. april 2015.

U prethodnih nedelju dana, osetio se dašak Pariza, Rima, Milana u Novom Sadu... održan je Serbian Fashion Week na kom su svoje kolekcije predstavili neki više i manje poznati dizajneri i dizajnerke, održana su predavanja i okrugli stolovi na kojima je bilo reči o značaju tekstilne industrije, ali i kako su društvene mreže i svet interneta značajni za modu u Srbiji i regionu.
            Osim toga, održano je nekoliko takmičenja evropskog i nacionalnog karaktera na kom su mladi, neafirmisani kreatori i kreatorke tražili svoje mesto na „zvezdanom modnom nebu“. Učestvovala sam i kao polaznica jednog predavanja, sedela u publici prilikom predstavljanja novih kolekcija, ali posebno mi je drago što sam imala priliku da budem deo timova kreacija koje su odnele pobede u nekoliko kategorija.
            Digitalni partner Serbian Fashion Week, agencija Homepage u hotelu "Veliki" je organizovala seminar sa nazivom „Digitalni trendovi, društvene mreže i njihovo korišćenje u modnoj industriji“. Možda ne učestvujem direktno u modnoj industriji, ali mi je bilo korisno čuti sve što sam negde već znala, koliko dinamično okruženje interneta i društvenih mreža može pomoći u promociji i prodaji usluga koje se nude, što je profesionalna šminka u mom slučaju. Budući da je fotografija vrlo značajna u predstavljanju rezultata mog rada, sve o čemu su predavačice govorile, sve rečeno nameravam da koristim u svom daljem radu.
Kao što sam već navela, moj mali lični trijumf je to što su modeli koje sam šminkala završili na pobedničkim postoljima u nekoliko kategorija:Ivana Mišić je kreirala haljinu koja je odnela pobedu na ovogodišnjem takmičenju „Fashion talent design competition“ u okviru Serbia Fashion Week.

Članovi i članice žirija su predsednica SFW Svetlana Horvat, kreator i član Saveta za visoku modu Francuske Eymeric Francois, direktor Esmod akademije iz Pariza Patrick Laffray i menadžer komunikacija na globalnom nivou u najluksuznijem sektoru Phelippe Angeloti.

Frizuru koju je nosila model Mina Delić, radila je Mira Putnik, a autori fotografija koje vidite su Nikola Popović i Nemanja Jovanović.

Fotografije su autorsko delo Nemanje Jovanovića.

Galina Drozd iz Rusije je u okviru istog takmičenja osvojila treće mesto haljinom koja je inspirisana moskovskim metroom.

Patricia Blin sa francuske Esmod akademije iz Pariza kreirala je haljinu koja je odnela pobedu na Evropskom takmičenju dizajnera („European fashion talent design competition“) na Serbian Fashion Week.

Na modelima su korišćeni sledeći proizvodi:


Baza za lice INGLOT
Tečni puder MAC Studio Fix
MAC Pro Lonwear Concealer 
Kameni puder Studio Fix
Baza za senke MAC Paint Pot
Senke za oči NAKED Basics (Urban Decay)
Pigment MAC (Dark Soul)
Gel liner INGLOT #77
Maskara "Guerlain" 
MAC Harmony
INGLOT Face Blush 
Highliht Soft & Gentle MAC
Olovka za usta MAC Subculture 
Karmin MAC "Velvet Teddy"
MAC Pro Lonwear Lipcolour Unchanging 
Za svežinu lica - MAC Fix + 
Ardel - individualne trepavice