уторак, 31. децембар 2013.

Šminka za najluđu noć - predlozi



Pozdrav drage moje, 

u ovom postu ćete imati prilike da vidite moje predloge za šminku u najluđoj noći. Krenimo redom: 

Dnevna šminka i upadljiv karmin


Lice 
- Nanesite podlogu (ukoliko šminku nosite kraći vremenski period, to može biti i hidratantna krema)
- Nedostatke na licu (tamne fleke, podočnjake, bubuljice...) prekrijte korektorom u sticku
- Sledeći korak je nanošenje tečnog pudera. Obratite pažnju na ivicu lica (čelo, zulufi...) i prelaz između brade i vrata. Nemojte dozvoliti veliku razliku u nijansi lica i dekoltea (ako nosite haljinu ili košulju sa velikim dekolteom)
- Matirajte lice kamenim puderom tako što ćete velikom četkom za rumenilo preći celu površinu lica
- Na jagodice nanesite rumenilo tako što ćete naglasiti gornji deo obraza (savet je - nasmejte se! i pređite četkom za rumenilo deo ispod očiju, kako bi napravili konturu obraza)
Oči: 
Nanesite bazu na kapke (može poslužiti i korektor u sticku). Baza vezuje senku za kapke i ostaje duže na očima. 
- Savet: u unutrašnje uglove očiju nanesite svetliju, a spoljne tamniju nijansu senke za oči. 
- Olovku ili lajner nanesite na spoljni ugao oka, u blago izvijenom obliku, tako da oči deluju veselo (najčešća greška koju devojke prave prilikom šminkanja je da lajner prati liniju oka - to je pogrešno! Oko kad se otvori, deluje tužno, zbog toga luk lajnera treba da ide na gore...)
- Na kraju nanesite maskaru u debelom sloju dva puta, rasčešljajte trepavice četkicom, kako ne bi bilo slepljenih trepavica i grudvica na njima. 
Usne: 
Prvi korak šminkanja usana je iscrtati konturu usana olovkom, kako bi se zadržala jasna linija. 
Nakon toga preći preko olovke karminom (ja sam odabrala šljiva ljubičastu nijansu i tako naglasila usne u odnosu na oči). 
Na kraju, stavite papirnu maramicu ili salvetu preko usana i na nju pređite četkom za rumenilo, umočenom u kameni puder. Puder će fiksirati boju na usnama, a maramica će pomoći da se boja ne razmaže. 
Vaše usne su spremne za čestitke u ponoć!

Dramatičan look


Ako ste ipak za onaj misteriozni pogled kojim ćete privući nečiju pažnju u gužvi tokom proslave najsvečanije noći, ponovite korake Lice Oči, a na samom kraju dodajte veštačke trepavice koje ćete naneti nakon kompletnog šminkanja. 
Savet: kupite crni lepak za veštačke trepavice, tako ćete izbeći neprofesionalan i razmazan izgled očiju, dodati još više efekta vašoj šminci. 

Naglasak na očima i karmin boje kože


Usne: 
Pošto smo već naglasile oči, suvišno je isto raditi sa usnama. Moj predlog je da se pojača rumenilo na obrazima, eventualno nanese bronzer preko čela, obraza i brade... Tako će vaše lice delovati sveže, osunčano, svečano. 
Na samom kraju, na pripremljene usne nanesite karmin boje kože ili providan sjaj, koji će dati punoću vašim usnama. 
Nadam se da su vam se moji predlozi svideli, jer će sigurno biti sjajan dodatak vašem ludom provodu u novogodišnjoj noći. 

Do sledeće prilike, pogledajte moje profile na: 

Pozdrav, 
Marija